Byaföreningen

Örviken har en aktiv byaförening som arrangerar och fixar massvis. Den har övergripande ansvar för saker och ting i byn och finns här för dig som bybo. Föreningens sektioner håller igång flera olika anläggningar, för att se dessa och även styrelsemedlemmarna besök då kontaktpersoner.

Det finns protokoll från styrelse– och årsmöten i föreningen att läsa, samt infoblad.

Aktiv förening

Örvikens byaförening tar hand väl hand om byn och får mycket gjort. Nyligen har föreningen bland annat fixat en ny grillring till Vithatta, gett hockeyplanen två nya carportar och ett nytt förråd att förvara material i där och den har fått både en boulebana och ett utegym byggt. Det är även tack vare byaföreningen som den här webbsidan finns. Varje år ser den till att det under vintern finns välpreparerade skidspår och pulkabacke och under sommaren välpreparerade stränder med mera. Året om är det även olika aktiviteter som arrangeras vilka på senaste begränsats av Covid-19, men fortfarande håller i och förhoppningsvis kan allt snart vara som vanligt igen. En del av dessa aktiviteter som händer nästan varje år inkluderar familjedagen där man går en tipsrunda och sedan träffar andra bybor och äter våfflor vid Folkets Hus, en hockeyturnering, Valborgsmässoafton med majbrasa, pimpeltävling ute på isen och mycket mer! När dessa och liknande saker börjar närma sig kan alla läsa om dem på aktuellt.

Annat om föreningen

Nere vid vattnet bredvid båthuset så har byaförening Örviksbryggan, vilket är en båtbrygga med 8 platser för uthyrning. För tillfället är alla platser uthyrda.

Örviken har ett gym nere i källaren exklusivt och gratis för medlemmar i byaföreningen. Här planeras det för utbyggnad. Besöker du gymmet så var noga med att följa dess regler.

sv_SESvenska